Top 10 etnistä ravintolaa Suomessa

Taso Suomen etnisissä ravintoloissa paranee vuosi vuodelta kiihtyvän kilpailun tuloksena. Monissa pienemmissä kaupungeissa etnistä ruokaa tarjoavat vain kebabravintolat tai pitseriat, mutta suuremmissa kaupungeissa etnoruokavalikoimasta löytyy kaikenlaista aina thaimaalaisesta take awaysta huippukokkien valmistamiin kymmenen ruokalajin illallisiin.

  1. Mount Everest, nepalilainen ravintola, Helsinki

Trip advisorin ykköseksi listaama nepalilainen ravintola ei petä. Nepalilaista ruokaa tarjoava Mount Everest löytyy Helsingissä kolmesta eri kaupunginosasta: Kampista, Katajanokalta ja Rautatientorilta. Palvelua kehutaan netissä vuolaasti, samoin ruoka on suomalaisten makuhermoille sopivaa, mutta tulisuutta saa lisää sitä halutessaan.

  1. Nanda Devi, intialainen ravintola, Tampere

Nanda Devi nousi suureen suosioon nopeasti. Nanda Devissä ei käytetä yhtäkään valmistuotetta, ei edes valmiita mausteseoksia tai tahnoja, vaan kaikki valmistetaan alusta alkaen itse. Asiakkaat kehuvat, että palveluun ja ruuan laatuun voi aina luottaa. Ravintolan mainiosta ruoasta saavutaan nauttimaan ympäri Tamperetta ja pidemmältäkin. Omistaja on viihtynyt Suomessa jo yli 20 vuotta ja suomalaisten ruokamieltymykset ovat tulleet hänelle tutuiksi.

3.Delhi Darbar, intialainen ravintola, Turku

Loistavaa intialaista ruokaa saa myös Turusta. Ravintola Delhi Darbar on todella raivannut tiensä turkulaisten ja Turussa vierailevien sydämeen. Ravintolan annoskokoja kehutaan kilvan ravintolan loistavan ruoan kanssa. Ruoka on poikkeuksetta hyvää, ja ruoan tulisuutta pystyy säätämään itselle sopivaksi. Illallisaikaan tarjolla on mittava ruokalista, josta löytyy apetta vaativampaankin makuun!

  1. Tang Capital, aasialainen fuusioravintola. Lappeenranta

Tang Capital kiilaa neljänneksi laajan aasialaisen makuvalikoimansa siivittämänä. Tang capital on viihtyisä ravintola avokeittiönsä ansiosta, sillä halutessasi pääset näkemään ruokasi valmistettavan. Listalta löytyy muun muassa alusta asti valmistettuja sushi-annoksia ja thaimaalaista ruokaa. Monien aasialaisten ravintoloiden tapaan voit itse valita pääruokasi ja mieleisesi kastikkeen.

  1. Xiangfu, kiinalainen ravintola, Imatra

Toinen etninen suosikkiravintola Karjalasta on Xiangfu. Sisustus on kiinalaisravintolalle tyypillinen ja perinteitä kunnioittava. Ruokaa asiakkaat kehuvat vuolaasti, ja Xiangfun take-out palvelu on myös saavuttanut suuren suosion. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa.

  1. Sandro, Lähi-idän, Välimeren ja Pohjois-Afrikan fuusio, Helsinki

Helsinkiläinen Sandro on lähtenyt suureen suosioon heti avaamisesta lähtien. Ravintolalla on kaksi sijaintia: Kallio ja Eira. Sandron brunssi on tullut monelle helsinkiläiselle tutuksi kasvisruoistaan ja erinomaisista mausteyhdistelmistään. Sandro tarjoaa lounasta arkisin, brunssia viikonloppuisin ja illallista joka ilta.

7.Katmandu, nepalilainen ravintola, Tampere

Katmandussa pääsee maistelemaan laadukasta ruokaa, joka on myös terveellistä. Ravintola tarjoaa lounaan arkisin sekä todella laajan menun illalliselle. Listasta löytyy ruokaa helposti myös erikoisruokavalioita noudattavalle, ja kunkin annoksen tulisuusaste on merkitty erikseen listaan. Katmandu on hyvä vaihtoehto myös myöhäiselle nälälle, sillä ravintola on auki pitkälle yöhön. Ravintolassa on panostettu myös juomiin: listalta löytyy nepalilaisia juomia aina viineistä kirkkaisiin viinoihin sekä alkoholittomiin juomiin.

  1. Maneeraat, thaimaalainen ravintola, Turku

Kompakteissa tiloissa palvelee etninen menestyjä. Pöytävarauksen tekeminen on suositeltavaa niin lounaalle kuin illallisellekin, sillä ravintola on lähes aina tupaten täynnä. Tulisuusasteet tässä ravintolassa ovat suomalaiselle tai thaimaalaiselle suulle. Ruoka-annokset vaihtelevat päivittäin.

  1. Farang, kaakkois-aasialainen ravintola, Helsinki

Taidehallissa sijaitseva julkkiskokki Tomi Björckin isännöimä ravintola ihastuttaa vuodesta toiseen. Sisustus on modernin simppeli ja palveluun panostetaan täysillä. Farang on astetta hienompi ravintola, jossa nälän saa kuitenkin taatusti sammutettua. Ruoka tehdään alusta alkaen itse, kuten hienojen ravintoloiden tyyliin kuuluu. Erikoisruokavaliot otetaan Farangissa ongelmitta huomioon, ja juomasuositukset viimeistelevät aterian täydellisesti.

  1. Garam Masala, intialainen ravintola, Oulu

Viimeiselle sijalle nousee Oulun Garam Masala. Oulun ehkä tunnetuin ravintoloitsija Rawat Dhanpal on halunnut panostaa koko ruokailukokemukseen. Lounas on todella runsas, ja valikoimaa on moneen makuun. Lounasta tarjoillaan myös lauantaina, mikä on suhteellisen epätavallista, mutta erittäin tervetullut yksityiskohta. Myös illallismenusta pääsee valitsemaan kaikenlasta syötävää valtavasta valikoimasta.